T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.04.14. 10:30 T-team

Bodza Anyó deres estéje

 

A fa törzse morogva tárta fel belsejét, ahogy Bodza Anyó átfúrta rajta magát. Szipogva megtörölte görbe orrát. Semmi. Megköszörülte a torkát. Még mindig semmi.

-         Monyó! – rikácsolt bele a dohos levegőbe. Halk kaparászást hallott valahol maga előtt a sötétben.
-         Te istenverte Monyó! Csinálj már fényt, mert ha nem emberré változtatlak! – Erre a kaparászás felélénkült és apró nyüszögések közepette kicsi fény gyúlt a távolban. Egy sündisznó igyekezett a satrafa felé, kínosan vigyázva arra, hogy meg ne botoljon a göröngyös földben, ezzel is egyensúlyban tartva a hátán lévő égő gyertyát.
-         Bodza Anyó, nem szép ilyen csúnya dolgokkal fenyegetőzni! Megint bal lábbal léptél ki a fából?
-         Jaj, te Monyó! Miért nem változtál valami olyan állattá, ami jobban elbírja ezt a gyertyát. Olyan kis szerencsétlen vagy! - Vigyorodott el az öregasszony.

 

 
 
-         Sajnos ma reggel dér csípte szőlőt ettem, és megfájdult tőle a gyomrom. Ma csak sündisznóra futja, olyan beteg vagyok…
-         Nah inkább siess előttem, te buta manó, vágyom már a karosszékemre.
A Monyó nem is teketóriázott, hanem nekiiramodott. Fürgén szedte a kis tappancsait a fa belsejében, ami lassan egy széles alagúttá változott. Bodza Anyó öles léptekkel követte a fénypontot, míg végül egy kapuhoz értek. A vénség hosszú körmös ujját beleillesztette a zárba, ami hangos kattanás kíséretében kinyílt.
 
A túloldalon kellemes félhomály uralkodott a rengetek égő gyertyától. Bodza Anyó szava elakadt egy pillanatra.
-         Mennyi fény. - Lassan rengeteg Monyó bújt elő abból a pár sötét sarokból, ami még megmaradt. Volt köztük pocok, ürge, nyest, pele, csóka, róka, veréb és még egy kis hullámos papagáj is, aki dölyfösen körözött a levegőben.
-         Boldog Deres Estét Bodza Anyó! Visszhangozták a kis állatok.
-         Ó ti kedves famulusaim! – Sóhajtott fel meghatódottságában a vénség, és egy kövér könnycsepp indult meg ráncos arcán, ami egy bodzalevélként érkezett meg a földre.
 
Eközben a róka és a veréb egy poros gramofonba beraktak egy bakelitlemezt, és ráillesztették a tűt, amitől sercegve dalra fakadt Louis Armstrong. A pele és a nyest pedig teát főztek.
 
Bodza Anyó beleült karosszékébe és lehunyta szemét. A sündisznó felmászott füst illatú szoknyáján és megpihent az ölében. A pele felugrott a karfára, hátán a forró vízzel teli csészével, a veréb pedig röptében teafüvet szórt bele.
-         Tudjátok Monyók, hogy ezt a teafüvet még Sheng Nung ajándékozta nekem?
-         Ki az a Seng Nung? – kérdezte a csóka.
-         Egy türelmes uralkodó volt a távoli keletről, aki a Szél Szellemének köszönhetően először készített teát.
-         Shen Nung előtt nem volt tea? – hitetlenkedett a róka.
-         Bizony nem! – Bodza Anyó belelógatta egyik ősz fürtjét a teába, amitől erős bodzaillat csapott ki belőle, majd nagyot kortyolt a forrázatból. Pár ránca azon nyomban le is olvadt, és szeme is élénken csillogott.
-         Mindig milyen fiatalnak tűnik, mikor ezt issza… - súgta a papagáj az ürge fülébe.
 
A fa belsejében szétterjedt a fény és Louis Armstrong szerelemes dallamai, amitől a koros növény recsegve elkezdett ringatózni.
-         Szeretted Sheng Nungot Bodza Anyó? – Kérdezte félénken a sündisznó, gomb szemei megteltek kíváncsisággal.
-         Megőrültem érte. Mosolyodott el a vénség. – És amikor ezt a teát iszom, akkor mindig megtelek vele, és a csókjának az ízével.
A sündisznó sokat tudóan bólintott, majd összegömbölyödött és elaludt. A teltek az órák, a gyertyák pedig teljesen leégtek, így újra sötétségbe borult a fa belseje. De a fa reggelig ringatózott, mintha csak szél fújná a lombjait.
 
Göbölös Viktor

 

Demmers – Bio White Elderflower

 
u.i.: Ezt a szöveget Kleinheincz Csillának szeretném ajánlani az Ólomerdőért és a csodálatos Peter S. Beagle fordításokért.

4 komment

Címkék: fehér tea fan fiction


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr21894499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HannaCsilla · http://kleinheincz.wordpress.com/ 2010.04.14. 12:11:17

Köszönöm, igazán meghatott az ajánlás és a kedves mese! :)

G. Viktor 2010.04.14. 18:31:19

Örülök, ha tetszett! :)

pillen 2010.04.15. 08:58:59

Képzeld Viktor, a tea eredeti neve
Bio Mrs. Elderflower, csak Magyarországon nem:))

G. Viktor 2010.04.15. 09:42:55

Tényleg? :) Van valami nőcis a bodzában. Úgy látszik, nem csak szerintem. :)
süti beállítások módosítása