T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.04.28. 10:00 T-team

Yeehaw!

Ez a legpontosabb szó, ami kifejezi, mit éreztem, mikor először tapasztaltam a ku ding cha hatását. Azt hiszem, még nem ittam soha ennél keserűbbet, mintha a világ valamennyi reménytelen fájdalma ebben az ízben teljesedne ki, ami ráadásul egy nagy tüskében testesül meg – ilyen ugyanis ez a tea, mindössze szürkés tüskékből áll. A koncentrált keserűség eltorzítja az ember arcát, s mindig az az érzésem támad, hogy ezt az elképesztően keserű ízt már sosem tudom kitörölni sem az emlékezetemből, sem a nyelvemről, amin szürke, kiégett tarlókat hagy maga után a rózsaszín ízlelőbimbóim helyett.

 
 
Amilyen riasztónak hangzik, pontosan olyan az íze.
A második korty már sohasem olyan nyelvbevágóan borzalmas, és pontosan a második kortynál lehet megtapasztalni az első korty hatását. Nem kell 20 perc, míg hat a gyógyszer, vagy 8-10, míg hat a kávé és a cukor, nem kell ledönteni majd' félliternyit belőle, mint az energiaitalokból. A hatása sem teljesen ugyanolyan, mint ezeknek.
Inkább, mintha felkapcsoltak volna a fejem fölött egy lámpát, ami kristálytisztává teszi a gondolataimat, hirtelen fényt vetít a nagy egészre a pici részleteken túl, és (talán a keserű elviselése miatt) dicsfénybe burkol: mintha nem csak hogy felülről látnám a dolgokat, de még képes is lennék bármit nevetve megváltoztatni a világban.
És mire idáig eljutunk, a kis tüske ki is tekerte magát, és fura, bőrszerű tapintású (a delfinek bőrét képzelem ilyesminek) kékesszürke levelek bontakoznak ki. Legalább három mindig van, egy-egy oldalt, és a középső, ami a legkisebb, a csúcs, ami hol egy, hol több picike levélből tevődik össze. Eddig mindet kigöngyöltem, és végigtapogattam – valahogy olyan csodálatos, hogy a forróvíz és az idő mire képes.
Persze ez nem tea, hanem vadtea, vagyis semmi köze az eddig tárgyalt teákhoz. A kis tüskéket az ilex latifolia nevű növény hajtásaiból sodorják és szárítják. Ez magyarul a széleslevelű magyal, aminek van egy közönséges, nálunk is sok helyen látható változata, a közönséges magyal, sőt, van egy másik híres, az ilex, vagyis magyalfélék családjába tartozó cserje, a mate, ami szintén turbósító hatással rendelkező teánakvaló. Még az is lehet, hogy a széleslevelű példányai ezt a klímát is elviselnék – majd utánanézek.
Sok jó hatást tulajdonítanak egyébként a ku ding chanak – azt nem tudom, jót tesz-e a szántóvetőknek, de az biztosan meg tudom cáfolni, hogy leviszi a vérnyomást. Ajánlanám fizikai, szellemi, és főleg lelki megpróbáltatások előtt, néhány kortynyi forróvízzel felöntve. Úgy kéne inni, mint a szíverősítő pálinkát szokás. Pici, szürkés teatüskékkel a világ gonoszsága és megpróbáltatásai ellen. Ha magyar nevet kéne adnom neki, azt hiszem az lenne: Hétfő.
 
Harka Éva

 

1 komment

Címkék: ismertető tea az űrből


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr831947250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

he 2010.05.23. 16:56:33

És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :)
süti beállítások módosítása