T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.05.25. 11:05 T-team

Angol angol tea

Ha tea, akkor Anglia.

És túlontúl kiszolgáltatottá tenné magát ez a nemzet azzal, hogy csak (volt)gyarmatairól tud teának valót beszerezni, nemde?
Pedig bizony nagyon, nagyon sokáig csak India, Kína tudta ellátni a szigetország lakóit azzal, amit annyira fontosnak tartanak, hogy az angol tengerészet hivatalos védőitalai közé is besorolták. Élték a maguk kis életét, és közben nyírták az isteni zöld gyepet, gyönyörködtek a kertjeikben és teázgattak.
 
Az egyik ilyen legendásan gyönyörű kertben, a tündérnyelvet megszégyenítő szépségű névvel rendelkező Tregothan botanikus kertjében egy szokatlanul napfényes napon (természetesen úgy képzelem, hogy teázás közben) a kertész, név szerint Jonathan Jones, miközben a kaméliák virágaiban gyönyörködött, eszébe jutott az, hogy milyen érdekes, hogy a teacserje is és a kamélia is pont ugyanabba a növényfajtába tartozik, mint ezek a pompás kis példányok itt az orra előtt.
 
Hoppá!
 
És ez a pillanat meríti ki az angol „serendipity” fogalmát, vagyis azt, amikor valaki előtt az amúgy mindenki számára egyértelműen az orra előtt, de szanaszét heverő tényekből hirtelen összeáll a kép.
Miért ne lehetne a ködös Albionban teát termeszteni?
 
A gondolatot tett követte, aztán már csak egy kis türelemre volt szükség ahhoz, hogy Cornwallban egy teakertben angol ifjoncok tépdessék a tealeveleket és saját, angliai teát termesszenek. A teájuk természetesen nem pont olyan, mint a kínai vagy a japán, hiszen a cserjék nincsenek olyan magasan, mint Kína egyes területein, de a corwalli mikroklíma éppen olyan nedves és a talaj PH-ja is éppen olyan, amit a Camelia sinensis imád.
Szóval azon a honlapon, ahol a botanikus kertbe be lehet jelentkezni, tea-üzlet is elérhető:
 
 
Sőt, már a kertről és teáról szóló előadásokra is lehetne jelentkezni (ez 115 euró), sőt, teakóstoláson is részt lehet venni (205 euró), amin elsősorban a Cornewallban termesztett növényekből készült italé a főszerep.
 
Harka Éva

Szólj hozzá!

Címkék: ismertető történet


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr772029684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása