T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.02.24. 15:58 T-team

A rózsaszín másik oldala

 

 
 
Szeretem a rózsaszínt. Bájosnak találom. Habos sütemények, és könnyű délutáni beszélgetések jutnak róla eszembe. Esetleg egy puncs szelet (ami egyesek szerint olyan, mint egy megolvasztott Barbie autó). De van egy másik arca is a rózsaszínnek. Vegyük például a grapefruitot! Ha szépen kettévágjuk a gyümölcsöt, akkor máris megmutatja, hogy milyen üde, hamvas és illatos is tud lenni a rózsaszín. 
 
A grapefruit húsa minden, csak nem édes. Semmi köze sincsen a sütikhez, vagy a cukormázhoz. Ez keserű és savanyú. Magában nem kedvelem, viszont a grapefruit lekvárt imádom. Egyszerűen elkészíthető, bár pár órát elrabol az ember idejéből. Ha lekvárt főzünk ebből a gyümölcsből, a húsa színe elmélyül a cukortól és a hőtől, az íze pedig a keserű és az édes érdekes kombinációját adja. Kevés dolog tud ilyen pikáns lenni, mint ez a lekvár, ami két, ennyire különböző ízt kombinálna össze.
 
Nos, létezik olyan tea, ami képes ezt a különleges élményt megadni nekünk, és csupán pár percünkbe kerül az elkészítés, szemben a lekvár maratoni főzési idejével (nem mintha nem érné meg). A pink summer már akkor impozáns, mikor beletöltjük a teatojásba. Indiai zöld tea keverék, amiben sárga guava darabkák bújnak meg, és apró rózsaborsok pettyezik. Emellé társul az intenzív grapefruit illata, ami az első szippantásra kitölti orrüregünket. Elkészítve egy élénkzöld forrázatot kapunk, aminek az íze kissé füves (a zöld teától) fűszeres (a rózsaborstól) és intenzíven kesernyés (a grapefruit aromától). Fantasztikusan támogatja egymást a zöld tea alapvetően is keserű tónusa a grapefruit természetesen esszenciáival. Ez a tea még forrón is frissít, és energiát ad, sőt a guava darabkáknak köszönhetően tele van antioxidánsokkal és némi C vitaminhoz is hozzájuthatunk.
 
Pink Summer 100g - Kattintásra bezárul -
forrás:demmers.hu
 
Érdemes langyosan is megkóstolni a pink summert, mert ekkor a zöld tea kissé háttérbe szorul, és a gyümölcsök intenzívebben érvényesülnek, de egy forró nyári napon kiváló jeges tea is, amitől szinte gyümölcsösen könnyű és frissítő íze lesz. Ezt a változatot bátran megtámogathatjuk cukorral. Kell ennél több egy rózsaszín teától?
 
GŐBÖLÖS Viktor

 

1 komment

Címkék: ismertető zöld tea gyümölcs tea


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr541786974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[zsu] 2010.02.24. 21:59:11

nekem a neve tetszik: pink summer. hmmmmmmmm
süti beállítások módosítása