T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.05.02. 08:00 T-team

Alma vs. Gránátalma

 

Gondoltál már arra, milyen lehet az Édenkert íze? Ha engem kérdeznél, én biztosan azt mondanám, hogy gránátalma ízű. A különböző teológusok úgy gondolják, hogy a réges-régi incidensben Ádám és Éva meg Isten között ez a termés volt a Tiltott Fa gyümölcse, nem pedig az Európában is elterjedt „hagyo-mányos” alma, ahogyan sokan hiszik.
 
 
 
Így, mikor először láttam meg az Édenkert névre keresztelt teakeveréket, akkor én számítottam a gránátalmára! De hoppon maradtam. Vagyis részben. Mert alma van benne, csak épp nem gránátalma. Szóval hiába van erről nekem kiváló értesülésem, a konvenció győzött a műveltségemen.
 
De ha azt kérdeznéd meg tőlem, hogy milyen a színe az Édenkertnek, akkor ugyanazt mondanám, mint amit ez a gyümölcskeverék is állít: piros. Ízekre lefordítva ez hibiszkusz, csipkebogyó, és eper. Valamint szakrális élménynek ott van a bodza fehérsége, az egzotikumnak pedig a narancshéj, illatnak pedig a „krémes epernek” hívott aroma.
 
Elsőre hatalmasnak tűnik a kavalkád, de igazándiból okos egy keverék ez. A különböző piros gyümölcsök - mint egy színskálán az árnyalatok - szépen követik egymást, egy egységes nyári, erdei ízt adva, az illata pedig… Szóval igazából ezért vettem meg. Mesébe illő gyümölcstorták jutnak róla eszembe, púpos tejszínhabbal a tetejükön. Ami viszont sajnos sehol sem bukkan fel benne az a bodza. Ami szomorú, hiszen igazán izgalmas lett volna, ha jobban érvényesülne, de a rengeteg intenzív íz között esélye sincsen a felbukkanásra. Fölösleges is ráírni a csomagolásra.
 
Hogy ki igya? Aki szereti a gazdag, telt ízeket, és rajong a nyárért. Persze ha gránátalmával készült volna, egy cseppet jobban le lennék nyűgözve.
 
Demmers - Édenkert
 
Göbölös Viktor
 

Szólj hozzá!

Címkék: ismertető gyümölcs tea


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr661959262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása