T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.03.09. 19:33 T-team

Varázsital

 


Hunyd le a szemed, és vegyél egy mély levegőt. Aztán nyisd is ki újra és a lelked is vele együtt, vagy a lelki szemeid. Varázsolni fogunk. Csukott szemmel pedig nem lehet teát főzni.
 
Ezt a varázsitalt Indiában kávé helyett fogyasztják, és a chaiwalák árulják a poros és forró utcákon, így a tea is poros és forró, emellett édes és erős, és öntudatos, nem kedves, nem hízelkedő. Recept szempontjából olyan ez náluk, mint nálunk a halászlé, minden családnak megvan a saját receptje, az „igazi chai”, amelynél jobb nincs a világon. Az én erőt adó varázsitalomhoz sok fahéj kell, egészben, néhány hüvely kardamom, egy centi gyömbér, és két szem koriander és bors, valamint tej, barnacukorság és fekete tea a végére, pont helyett, felkiáltójelnek. Utóbbi lehet Assam, vagy cejloni, vagy bármilyen jó féle, ki mivel szeretné összefogni az ízeket. A gyömbér a felszentelt tőrrel apró darabokra vágjuk, a fahéjjal együtt a lobogó tűz fölé helyezett, vízzel és tejjel teli kondérba dobjuk, miközben Ganeshát képzeljük magunk elé, aki óriási elefántormányával komótosan tolja el előlünk az akadályokat az életben. Aztán mehet bele a többi alkotóelem is, kivéve a teát, az erejét, azt csak 10 perc forralás után.
 
Miután elkészült a főzetünk, leszűrjük (vagy nem, és rágódunk a darabjain), és forrón, lassan isszuk, míg meg nem telünk tetőtől talpig hittel és erővel, amivel folytatni tudjuk az abbahagyhatatlan.
 
Apró „Buba” Annamária
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: recept fekete tea


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr241826341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása