T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.03.17. 14:48 T-team

Long dark tea-time of the soul

 

Teakészítési tanácsok a legnagyobb Galaxis-stoppostól

 
Douglas Adams igazán igazi angol volt, aki imádta a whiskyt - „A whiskynek minden formáját szeretem” – de legalább olyan odaadással fordult a tea felé, amennyiben az jól van elkészítve. Vagyis „forrásban lévő (nem forró) víznek kell érnie a tealeveleket”. A tea nála természetesen fekete, Earl Grey, tejjel, amit még a tea előtt a csészébe önt (majd tudományosan meg is magyarázza, miért így kell). És hogy a víz megfelelő hőmérsékletű legyen, és ne „híg, halovány, vízízű teát készítsünk”, mint az amerikaiak, akik „MEG SOSEM ITTAK JÓ TEÁT”, a forrásban lévő vízből öntsünk egy picit a teáskannánkba, és forgassuk körbe benne, majd öntsük ki. Ezután újra öntsünk forrásban lévő vizet a kannába a filterekre vagy teafűre, és hagyjuk állni 2-3 percig.

http://i28.photobucket.com/albums/c217/ohiorenee/DouglasTea.jpg

 

„Igyák meg. Néhány perc múlva rájönnek majd, hogy ahova megérkeztek végül is mégsem olyan őrülten különös.”

 
 Forrás: Douglas Adams: A kétség lazaca, Gabó kiadó, 2002
(Angolul, eredetiben itt)
 

 

A tej és a tea vegyítésének korrekt sorrendjéről még animáció is van, na ehhez már valóban angolnak kell lenni…
 
Apró „Buba” Annamária
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ismertető fekete tea


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr881847104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása