Teakészítési tanácsok a legnagyobb Galaxis-stoppostól
Douglas Adams igazán igazi angol volt, aki imádta a whiskyt - „A whiskynek minden formáját szeretem” – de legalább olyan odaadással fordult a tea felé, amennyiben az jól van elkészítve. Vagyis „forrásban lévő (nem forró) víznek kell érnie a tealeveleket”. A tea nála természetesen fekete, Earl Grey, tejjel, amit még a tea előtt a csészébe önt (majd tudományosan meg is magyarázza, miért így kell). És hogy a víz megfelelő hőmérsékletű legyen, és ne „híg, halovány, vízízű teát készítsünk”, mint az amerikaiak, akik „MEG SOSEM ITTAK JÓ TEÁT”, a forrásban lévő vízből öntsünk egy picit a teáskannánkba, és forgassuk körbe benne, majd öntsük ki. Ezután újra öntsünk forrásban lévő vizet a kannába a filterekre vagy teafűre, és hagyjuk állni 2-3 percig.
„Igyák meg. Néhány perc múlva rájönnek majd, hogy ahova megérkeztek végül is mégsem olyan őrülten különös.”
Forrás: Douglas Adams: A kétség lazaca, Gabó kiadó, 2002
(Angolul, eredetiben itt)
A tej és a tea vegyítésének korrekt sorrendjéről még animáció is van, na ehhez már valóban angolnak kell lenni…
Apró „Buba” Annamária
Utolsó kommentek