T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.04.20. 10:00 T-team

Róma zöld növényei

 
Mielőtt eljutott volna az európai kontinensre a tea, már azelőtt léteztek forrázatok különféle növényekből. Ebből talán az egyik legismertebb - amit kontinens szerte a rómaiak terjesztetek el - a borsmenta. Eme fűszernövény hatalmas karriert futott be azóta, hogy az első római légiós elrágicsálta a levelét, leheletét felfrissítendő. Szinte mindenben ott bujkál. Rágók, cukorkák, csokoládék, de egyszerűen fűszerként is sokszor kerül salátákba, de még húsok mellé is.
 

Clipper - Green Tea with Nettle

 
Ambiciózus egy növény, akár Julius Caesar. Mivel kedvelem a friss fűszereket, ezért otthon is tartok egy jókora kaspóban mentát, hogy nyáron akármikor csinálhassak belőle limonádét, vagy mojito-t. Egyszer túl közel raktam a kakukkfűhöz. Pár nap nem telt el, és máris kiszagolta a menta a szomszédos „földeket” lila csápot növesztett, átkúszott a másik cserépbe, és ezzel - csakúgy mint a rómaiak - meghódította az új területet. Szegény kakukkfű, nem igazán tűrte jól az intervenciót…
 
Van egy másik, hasonlóan ismert növény, ami szintén tisztességes múltra tekint vissza. Ez pedig a csalán. Erre a növényre fokozottan érvényes, hogy ami nem öl meg, az erősebbé tesz. Bizony mindannyian vissza tudunk emlékezni arra, mikor egy-egy erdei sétánkon egy figyelmetlen pillanatban megbotlottunk, és beletaknyoltunk a csalánbokorba. Mint a népi bölcsesség is tartja, ha ez történik velünk, akkor elkerül a reuma.
 
Bizony, élettanilag hasznos a csalán, főleg gyulladáscsökkentésre és reumatikus panaszok enyhítésére kiváló. Nos, a Clipper cég ezt a két fűszert ötvözte a zöld teával, és még csak nem is gyógyteaként árusítja, vagy reklámozza.
 
A cég fantasztikusan guszta munkát végez a csomagolások terén. Mikor először találkoztam a márkával, tátott szájjal bámultam az elegánsan egyszerű és mégis tündérien kedves dobozokat. A jelen termék sem kivétel ez alól. A zöld különböző árnyalataiban játszó kartonpapírra egy egyszerűen megrajzolt teáscsésze van nyomva, amire ráírták, hogy mit is tartalmaznak a filterek. Mikor felbontjuk a csomagolást, akkor jön még csak a meglepi. A filtereket ugyanis nem csak belehányták a dobozba, mint ahogy rengetegszer tapasztalhatjuk, hanem egy fényes aromazáró tasakban bújnak meg. És ez jó. Mégpedig azért, mert látszik, hogy a Clipper igenis tudja, mi a megfelelő teatárolás, és a csomagolást is eszerint kivitelezi.
 
 
Maga a tea pedig: ha a számok tükrében nézzük: 59;5% zöld tea, 35% csalán és 4,5% természetes borsmenta aroma. Ha pedig az ízélmény érdekel minket: hasonlóan igényes, mint a csomagolás. A legjobb akkor, mikor még forró. Ilyenkor egyszerre égeti a torkunkat, és hűti ki a szánkat a csalán és a menta aromája. Felfrissít, beindítja a vérműködésünket, és az íze sokáig a nyelvünkön marad. A csalán pedig - nem vitás – kicsit csíp. Pikáns és kiegyensúlyozott. Még sok jéggel is el tudom képzelni. Ekkor a legtikkasztóbb hőséget is legyőzheti, akár egy római légió a barbárokat.
 
Göbölös Viktor

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ismertető zöld tea


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr671910352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása