T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.02.24. 15:59 T-team

Tea gyilkossághoz

 

Dexter, a jólfésült, Derék, Démonmentes Dexter látszatra olyan, mint bármelyik átlagos amerikai: langyosra hűlt laza kávét szopizik szívószállal fedeles papírpohárból, fejét hátrahajtva önti le torkán a kólát, giccsesre díszített gyümölcsös koktélokat iszik társaságban és valahol a kesztyűtartójában ott lapul egy kétdecis Evian vész esetére.
 
De a Sötét Utas, na, ő teljesen más.
 
Folyadékfogyasztási dolgokba nem is szól bele a hátsó ülésről, egészen addig, míg a kipécézett bűnösről össze nem szedet minden apró terhelő részletet Dexterrel, aztán ki nem dolgoztatja vele azt a precíz tervet, amivel megszabadítják a világot ettől a söpredéktől. Lassú munka ez, a bosszúra, vérre és ölésre szomjas Sötét Utas sokáig kell, hogy várjon, hogy a Harrytől tanult módszerekkel, okosan és főleg nyomot nem hagyva végre kiélhesse magát.
 
És akkor, túl a gyilkosság által okozott adrenalinlöketen, miután már minden szikét és kést tisztára mosott, minden rongyot elpakolt, és a becsomagolt, kivérzett tetemet vagy testrészeit a folyóba dobta, megáll.
 
Ott áll a csónakban, vastagabb anyagú esőköpenyének zsebéből pedig előhúz egy előre odakészített, egyszer használatos áttetsző papírteafiltert. A fehéren derengő papírban egy szabálytalan alakú vöröses folt van: Rooibos tea. Sötét rozsdavörös szálacskái a Sötét Utast az alvadt vérre emlékeztetik – a titkos rejtekében a korábbi gyilkosságainak emlékeként gyűjtött apró vércseppekre, arra, hogy a mostaniból is lapul egy minta a belső zsebében. A rooibos is gyilkosság áldozata: az afrikai őslakosok kézzel tépték le a cserje hajtásait és sziklákhoz verték addig, míg meg nem adta magát.
 
Van a csónak hátsó részén egy termosznyi forró víz. A Sötét Utas lecsavarja a fedelet, ráteszi a filtert a gőzölgő vízre, és óvatosan, hogy ujjai éppen csak súrolják a forró folyadék tetejét, belenyomja a filtert: lassan süllyed el a kis csomag – nem úgy, mint a becsomagolt testrészek. A Sötét Utas leül, beleszimatol a feltörő illatgőzbe, majd a termosszal a kezében hátradől.
 
Csend van.
 
Letisztult, sötét és rezzenetlen nyugalom a folyó felszíne.
 
Vár. Hagyni kell kioldódni a hatóanyagokat. Éppolyan precíz, átgondolt és tökéletes művelet a teakészítés, mint az előre eltervelt gyilkosság – a Sötét Utas nagyon jó ebben. Az egyik szike végével a kellő időben kipiszkálja a filtert, kortyol. A tea egyszerre élénkéti fel és nyugtatja meg. Lehunyja szemét és csak arra koncentrál, hogy nyel, lassan, kortyot korty után forgatva gondosan át a szájában. Ahogy orrából kiszáll a frissen ontott vér szaga, úgy érzi szájában az erőteljes, afrikai vörös föld vas-szerű ízét.
 
Jól van, szörnyetegek mindig is lesznek. Olyan is, mint akit éppen megölt, és olyan is, mint amilyen a Sötét Utas. Mire a termosz aljára ér, a Sötét Utas aludni tér. Legalábbis egy időre. Dexter, a derék, megbízható, jólfésült, jóképű Dexter önti a folyóba az utolsó kortyot.
 
Beleereszti a motort a vízbe, és kicsónakázik a partra.
 
Az alélt rooibos szálacskákkal teli kifacsart zacskót az újrahasznosítható szemét közé dobja.
 
A körforgás kezdődik elölről.

 
HARKA Éva

 

Szólj hozzá!

Címkék: fan fiction rooibush


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr771786976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása