T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.03.02. 12:47 T-team

Ari gránátalmás tea

 

Álmomban egy hatalmas, vöröslő gránátalmát adott nekem a zöldruhás, szénfekete szemű férfi. Először drágakőnek néztem, aztán rájöttem, micsoda. Azt viszont nem sikerült kiderítenem, hogy mi a fenét keresek egy nagy mecset belső udvarának narancsligetében, ha egy aprócska, fehérre mázolt keresztény romtemplom ajtaján léptem be.


Ugyan ki tudja?


Az is éppen ilyen zagyva (elsőre), hogy a gránátalma levét és a zöld teát összeöntsük. Valahogy mégis működik. "Pomegranate Green Tea" - áll a vöröslő borításon, no meg az AriZona felirat - honnan máshonnak származhatna ez a furcsa keverék, ha nem Amerikából?

Már a kinézete is egy olvasztótégely, vagy a manapság kurrens antropológiai szleng szerint salátástál: keleties gránátalma-motívumok az üveg száján, az oldalára tekert vörös színű műanyagon is a hatalmas, romlatlan, csodaszép gyümölcs. Alatta zölddel a zöld tea felirat. Mindezt egy stilizált Amerika-térkép egészíti ki (muszáj, hogy tudjuk,hol van egy az aranyos zóna, bocs, ari zona), és a napi vitaminbevitel százalékos bemutatásán túl hatalmas transzparens hirdeti, hogy nincs a löttyben mesterséges színezék, de annál több antioxidáns (bármi is legyen utóbbi vagy előbbi).

A túlzsúfoltan keleties díszítésű palack a nagy feliratokkal elég komikusnak hat. Ha lepattintjuk a tetejét (ha nem pukkan, ne idd meg - hirdeti rajta  felirat, pont mint egy bébiételen), elsőre nehéz eldönteni, hogy a gáránátalmás tea vajon valóban vörös-e.

Nos, az. Az almalé és a gránátalmalékoncentrátum elsőre teljesen elnyomja a zöldtea ízét - le kell nyelnünk ahhoz, hogy egy kis kesernyés utóíz emlékeztessen arra, hogy ez egy palackozott tea. A színe (a gránátvörös és a teazöld) mégis az álmom juttatta eszembe. Kár, hogy az animust nem lehet csak úgy megölelni - főleg élőben nem. Ha újraálmodom a tea miatt, ezúttal hosszabb álmot kérek!!!
 
Harka Éva

 

Szólj hozzá!

Címkék: ismertető gyümölcs tea


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr641802554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása