T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.03.18. 11:45 T-team

Egy bögre reggeli

 http://www.bettysbypost.com/common/images/products/RT2032_el.jpg
 
Néha előfordulnak olyan reggelek, mikor alig bírunk kikecmeregni az ágyból. Ez mondjuk sokszor az óra sürgető csörgésével párosul, ami a munkába való elindulást jelzi. Pedig nem jó lemaradni a nap első szakaszáról.
 
Személy szerint imádom a reggeleket - korán kelő típus vagyok. Varázslatos, mikor még csak dereng az ég, minden csöndes és álmos. Egész kis rituálésorom van erre az egy-két órára. Bekapcsolom a számítógépet, fellépek MSN-re, és örömmel konstatálom, hogy hajnali öt-hatkor senki sem olyan őrült, hogy a leveleit nézegesse, vagy akárkivel is beszélgetni akarjon a virtuális térben. Közben előkeresem Sarah Vaughan, vagy Nina Simone egyik lemezét, és halk jazz muzsikára elkezdem a reggeli készülődést, valami forró itallal a kezemben és persze némi nasival.
 
Úgy gondolom, hogy a hidegebb reggelekhez megfelelő társ egy csésze irish breakfast tea. Főleg, ha alig térünk magunkhoz. Ez a fekete teák keverékéből álló forrázat (legtöbbször Assam, Darjeeling és Ceylon az összetétel) felpumpál minket tiszta energiával. Gyorsabban gyújtást ad a motorunknak, mint akármelyik kávé. Sűrű és fekete, mint a föld, az íze intenzív. Mindig forrón iszom, és felöntöm tejjel. Ettől a méregerős íz eltompul, és krémes lesz, de még mindig elég markáns ahhoz, hogy ne vesszen el a lényeg. Érdekes tény, hogy az íreknél ez a teakeverék az, amire csak úgy hivatkoznak: tea. Igazából az angoloktól ered az Irish Breakfast elnevezés, bár a breakfast is félrevezető, mert az írek a nap bármely szakában fogyasztják. Rengeteg márka és forgalmazó foglalkozik ezzel a fajta teakeverékkel, és a legtöbbjüknek megvan a saját titkos összetétele. Érdekes adalék még az is, hogy az irodalmi legendák szerint James Joyce két irish breakfast között kezdte megírni az Ulysess-t. Szóval bátran kijelenthetjük, hogyha Joyce-nak megfelelt, akkor a mi reggelünket is képes dinamikusabbá, és ünneppé tenni egy bögre irish breakfast tea.

Göbölös Viktor

 

Szólj hozzá!

Címkék: ismertető fekete tea


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr871849334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása