T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.04.08. 10:30 T-team

Ártányos éjszaka

 
 
Mi kell ennek a fél szemére kissé bandzsi boszorkánynak, aki akkor, azon a tavaszon, mimózával ékesítette fel magát?
Margarita nagyot füttyentett, és az engedelmesen odabillegő seprűt megnyergelve, átrepült a túlsó partra. A magas mészkőpart árnyéka nem ért el odáig, az egész táj holdfényben fürdött.

Mihelyt Margarita lába a harmatos füvet érte, a zene a füzek alatt erősebben harsogott, és vidámabban szálltak a szikranyalábok a tábortűzből. A füzek ágain a holdfényben tisztán látszottak a sűrű, zsenge, bolyhos kis barkák. A fák alatt két sorban kövér pofájú békák ültek, és felfúvódva, mintha gumiból volnának, virtuóz indulót játszottak fafurulyájukon. A kis muzsikusok előtt fűzfavesszőről korhadt fadarabok csüngtek le, megvilágítván kottájukat; a békák pofájá
n a tábortűz fénye táncolt.

Az indulót Margarita tiszteletére harsogták. Általában a lehető legünnepélyesebb fogadtatásban részesült. Az áttetsző vízisellők megálltak körtáncukban a folyó felett, és hínárfüzéreket lobogtattak feléje; üdvözlésük messze elhallatszott a néptelen
zöldes parton. A füzek mögül meztelen boszorkák ugrottak elő, felsorakoztak, és mély udvari bókkal tisztelegtek előtte. Aztán egy kecskelábú alak termett előtte, kézcsókkal köszöntötte, selyemszőnyeget terített a gyepre, és megtudakolván, jólesett-e a királynőnek a fürdő, azt ajánlotta, feküdjék le, és pihenje ki fáradalmait.
 
Margarita követte tanácsát. A kecskelábú serleget hozott neki, ő felhajtotta, és egyszeriben átmelegedett. Kérdésére, hogy Natasa hol van, azt a választ kapta, hogy Natasa már megfürdött, és ártánya hátán előrerepült Moszkvába, hogy hírül adja Margarita hamaros megérkezését, és előkészítse báli toalettjét.

Margarita nem tudta, mi lehetett a serlegben, d
e egyszerre volt szívlázítóan forró, mélységesen mély, és friss, harmatos, rózsaszín mandulavirág ízű, amitől énekelni és táncolni támadt kedve a holdfényben a többi meztelen boszorkánnyal együtt. A boszorkák először hajlongtak, kecses mozdulatait dicsérték, tündérkirályőnek szólongatták, szép szavakat suttogtak a fülébe, majd kört fontak köré lobogó hajzuhatagokból, kerek csípőkből, ringó mellekből, és lassú, puha talpú lépteikkel keringeni kezdtek. 
 
Táncuk egyre gyorsabb és gyorsabb lett, Margarita középen keringett, forgott és pörgött, míg körülötte örvénylett a nedves fű a boszorkányokkal. Aztán már a világ is forgott körülötte, nem csak talpa alatt a föld, szeme előtt a Hold. Elájulhatott, mivel mire föleszmélt, már a Nap is fölkelt, a boszorkányok eltűntek, csak a kecskelábú állt illedelmesen mellette, és köszöntötte:


-Jó reggelt, Margó királynő, indulhatunk Moszkvába?

A nappalok pedig ezen éjszakától fogva hosszabbak lettek.


részletek:
 
Mihail Bulgakov/Mester és Margarita/
 
Napköszöntő - zöld tea, sárgadinnye, ananász, napraforgó és virág
Teatár, Pécs

 

Szólj hozzá!

Címkék: zöld tea fan fiction gyümölcs tea


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr201894409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása