T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.02.24. 15:58 T-team

Bancha

 

http://tjasam.net/file/slikegalerija/bancha.jpgVannak mélypontok az életben. Amikor nem ébredünk fel a vekkerre, mosogatás közben eltörjük a poharat, elcsúszunk az utcán, az ezerszer készített ételt elrontjuk, és a pizzás is másfél órát késik. Ha szerencsések vagyunk csak pár napig tart, de tapasztalataim szerint elhúzódhat hónapokig is. Legalábbis nálam.
 
Nem vagyok túl fegyelmezett ember. Szeretem megélni a pillanatot, és a közeli örömért háttérbe szorítani a távlati terveket. Általában ezek a rossz szériák is a fegyelmezettség és a koncentráció hiányából fakadnak. Ilyenkor kell találnom egy fókuszt, amivel képes leszek magamat ráncba szedni, túllépni gyarlóságomon, és fogamat összeszorítva tenni a dolgom, akármilyen kellemetlen is.
 
Mikor vasárnap hajnali ötkor kikászálódok az ágyból, hogy elinduljak a munkahelyemre, a bancha az egyetlen, ami segíteni tud. Ebben a teában nincsen semmi ünnepi. Az íze füstös és algás. Van benne valami folyami, áramló és mély. Erőteljes illata van, ami engem leginkább a spenótra emlékeztet. Mikor lenyelem, az olyan, mintha egy kis adag kitartást nyelnék le. Erőt ad, felélénkít és megfegyelmez. Hiányzik belőle a lágyság, a kényeztetés. Célratörő és egyszerű, ahogy az egész szánkat beborítja a fanyarságával. Imádom. Olyan, mintha egy belőlem teljesen hiányzó tulajdonságot innék meg, és ahogy az emésztésem részévé válik, a magam javára is tudom fordítani ezt a tulajdonságot. Nem is csodálkozom, hogy a japánok olyan szigorú nép, hiszen náluk a bancha a hétköznapok teája.
 
Ha van időm, miután leforráztam a teafüvet, kiütöm a megduzzadt leveleket egy kis tálba. Órákig tudom nézegetni. Van abban valami megnyugtató, ahogy lágyan gőzölögnek a csavart, félig kinyílt, csodálatos zöld tealevelek. Mint egy apró kompozíció hétköznapokra.
 
GŐBÖLÖS Viktor

 

1 komment

Címkék: ismertető zöld tea


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr941786973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[zsu] 2010.02.24. 21:56:23

húúúú, ezt most megkóstolnám! :)
süti beállítások módosítása