T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.02.24. 15:56 T-team

Aranyvirágzás

 

 
http://www.intrinsicnature.com/mrh_floweringtea.jpgVirágot többféleképpen is lehet adni, viszont érdemes vigyázni, hogy mikor milyet választunk. Bár kevesen tudják, a virágoknak külön jelképrendszere van, ami színek, fajták és egyéb kiegészítő díszítések segítségével hordoznak komplex üzeneteket. Például a fehér rózsa kinyílva az elutasított szerelmet, bimbóként az ártatlanságot szimbolizálja. De a vörös rózsánál is érdemes vigyázni, mert az egészen mély karmazsin színű változat gyászt jelent, míg például a sarkantyúvirág leigázást, a narancsszínű liliom pedig megvetést. Ám van egy mód, amivel biztosan nem lőhetünk bakot, és minden estét romantikussá tehet egy szempillantás alatt.
 
 
Kézzel készült, tealevelekből sodort kis gömbök ezek, melyekbe egész virágköltemények vannak elrejtve. Egyetlen teendőnk, hogy feltegyünk egy kancsó vizet forrni, és mikor már lobog a víz, rácsorgassuk a gumóra, aztán várjunk egy picit. A burok a forró, gőzölgő folyadékban lassan elkezd kinyílni, a tealevelek kiegyenesednek, mint egy vízinövény szára. A szálak lassú áramlása közben a gumó szívéből pedig előbújik egy sárga körömvirág. Majd még egy és még egy. A kancsónk belsejében mikrokozmosz születik, ami olyan, mintha egy medúza úszna a végtelen tengeren.
 
 
A párommal szájtátva néztük percekig, míg végül összeszedtük magunkat, és felkavartuk ezt a kis csodavilágot: kitöltöttük a teát. Az íze füstös és mély volt, amin erősen uralkodott a körömvirág, amit a kis gömb belsejébe fűztek. Nem kezdők teája, legalábbis, ami az ízét illeti. Bár a csomagoláson nem szerepelt, hogy milyen fajtából készült, íze és színe alapján én valamiféle zöld teára tippelnék, viszont a körömvirág olyan erős aromájú, és annyi színanyag oldódik ki belőle, hogy komoly szakértelem hiányában ezt nem tudnám pontosan megmondani.
 
A körömvirág mindenesetre jó választás, ha virágot akarunk adni. Gyógyhatású, méregtelenítő, emésztést elősegítő anyagokat tartalmaz, és forrázatát gyakran ajánlják íny és szájproblémákra is. Ezen kívül a sárga szín a gazdagság és az uralkodók színe, így ez a teagumó (ami Aranyvirágzás névre hallgat) gazdagságot, és egészséget hoz annak, aki elfogyasztja. Mivel a súlya 7 gramm, ezért legalább fél liter vízzel érdemes felönteni, amit aztán még kétszer-háromszor is megismételhetünk. Hát kell ennél tartalmasabb ajándék egy számunkra kedves embernek?
 
GŐBÖLÖS Viktor
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ismertető virágzó tea


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr911786969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása