T-Team

Füves-vizes blog ez. Forró vizes, fekete füves, vagy meleg vizes, zöld füves, esetleg jeges, gyümölcsös, mézes, tejes, édes vagy kemény és keserű. Teázós. Univpécses.

Partnereink

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

 Photobucket

Utolsó kommentek

  • L. J. Wesley: Ha valakinek bio zöldtea kéne: biokedvenc.hu/zold-es-immun-teak (2011.01.30. 21:28) Zöld tea teszt
  • PerverzBabi: Nem illik abbahagyni a blogolást! :( (2010.09.14. 14:35) Lady Grey
  • he: És igen! A debreceni Kuding Cha is szuper... és keserű :) (2010.05.23. 16:56) Yeehaw!
  • MsTea: Érdekes, hogy milyen más élményt adott nekem ez a könyv - ez indított el a teáról való írogatás út... (2010.05.11. 21:47) Faludy teája, könyvnemajánlóval
  • G. Viktor: Azért hasznosak ezek a vaktesztek, mert itt tényleg az ízen kívül másra nem tudsz hagyatkozni. :) ... (2010.04.27. 07:30) Zöld tea teszt
  • Utolsó 20

2010.03.01. 17:30 T-team

Nyár

 

A barack az a gyümölcs, amit fülledt, augusztusi napokon szívesen fogyasztok. Szeretek beleharapni egy jól érett példányba, aztán hagyni, hogy a leve a könyökömig lecsurogjon. Gondosan lerágni a magról a mézédes húst, hátradőlni a napágyban, és figyelni, ahogy a kertben a kutya piheg a fa árnyékában. A barack az, ami egy ízben összefoglalja, milyen is egy tunya, felszabadítóan lassú nyári délután.
 
Nem csoda, hogy a barackos teák talán a legnépszerűbbek. Ha bemegyünk akármelyik közértbe, szinte bizonyos, hogy ezt a fajtát megtaláljuk. A választék is hatalmas, mert a legolcsóbb márkáktól, a prémium készítményekig, mindenhol fellelhető. Van, amiben aroma van, van amiben barackdarabok is fellelhetőek, és még ezernyi komponenssel lehet teljessé tenni a zamatokat.
 
Az én kedvenc barackos teám kicsi átlátszó zacskóból kukucskál ki, aminek a szája szépen össze van kötve egy zsineggel, és rajta egy ovális színes kartonpapír hirdeti, hogy milyen nagyszerű italt is lehet ebből a teakeverékből készíteni. Természetesen a teakeverék szó nem is igaz, hiszen tealevelet semmilyen mértékben nem tartalmaz, viszont dundi, mosolygós barackdarabokat annál többet! Ezen kívül hibiszkusz, és virágszirmok tarkítják a bordó, narancsos színű keveréket, no meg némi természetes barackaromát adtak hozzá. Főzete sötét bordó és ínycsiklandozó, illata, mint egy virágzó gyümölcsfáé. Az íze pedig pontosan az, amit elvárunk egy ilyen teától. Barack. Kövér, lédús, dundi, túlérett, nyár ízű barack. Beleránt a tunyaságba, a hőségbe, a félálomba, a gondtalanságba. Mint a nyári szünet közepe. Már belejöttünk a lazsálásba, és még jó sok időnk is van rá, hogy ezen ne változtassunk. Nehéz napok végén, taknyos, téli vasárnap reggeleken, vagy csak a semmittevés pillanatainak jó kiegészítője.
 
Gölöbös Viktor

 

1 komment

Címkék: ismertető gyümölcs tea


A bejegyzés trackback címe:

https://teablog.blog.hu/api/trackback/id/tr751800254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aprobuba 2010.03.01. 22:44:15

Napos barackos szám hidegben barackteázáshoz:

Lovasi András:Napos barackos

A fűben ülsz és melletted hevernek
A napmeleg barackok és te egyet
Elvállalsz és a leve elindul le
Hosszú távú terveit töröd le azzal, hogy letörlöd
Az álladról és nem éri el a melleid közti gödröt

A fűben ülsz és melletted hevernek
A nap meleg én biztos, hogy szeretlek
Hogy ilyen jó helyre hoztalak el a dalba
Megköszönhetnéd ott fekszem balra tőled
Ez az utolsó jó hely a Földön
Én is úgy kaptam kölcsön
Egy barátomtól a kulcsot
Hogy legyen kéró ha dugtok, azt mondta nekem, yeah

Most meg a fűben ülsz és baracklé a szádról
A nap meleg én voltam itt már párszor
Mondod könnyedén de én tudom, hogy te még soha
Nem voltál ilyen dalban ahol minden
Ennyire rendben volna

Barackok látod ez mind igaz
Mindig az a nap süt mindig az.
Barackok látod ...
süti beállítások módosítása